CORCOVA – alergare, degustare de vin si multa distractie

Fă-mă faimos!

Wine, trail & fun… Pe scurt distractie maxima. Orice sa te simti bine! E de fapt un festival ce se intinde tot weekendul.

Am ceva de scris despre Corcova, ceva mai mult!

Incep asa!

Numar concurs 009 – bag de seama ca m-am inscris imediat ce a aparut link-ul, ca un mare fan.

Am vazut pozele din 2017 si am zis ca e pe gustul meu, evenimentul este despre alergare si bicicleala, vin bun si distractie. Acum, dupa ce am terminat cursa constat ca e putin cam greu sa le faci pe toate, distractia se intinde pana tarziu in noapte si nu prea poti sa mergi la somn invocand motivul cursei de a doua zi.

Kit de “distractie” generos cu doua sticle de vin, tricou, vouchere de la parteneri, asigurare accidente de la Allianz pt ziua cursei si sarmalute. Organizatorii au facut tot posibilul sa iasa frumos.

Am avut placerea si onoarea sa campez in zona AlliantzTiriac – unul dintre partenerii evenimentului – am cunoscut oameni super faini. Ne-am bucurat de degustari de vinuri, branzeturi si povesti pana tarziu in noapte.

A doua zi ora 9 s-a dat startul, 15km, 600m diferenta nivel – parea ca reteta wine & trail poate functiona, asa a si fost.. 😉 Toate sortimentele au ajuns fix in picioare.

Se incepe cu vreo 2km sosea apoi urcare prin padure inca vreo 3km. Dupa asta se intra in zona viilor, cam 7 kilometri de urcari si coborari usoare prin campurile de vii.

Stiu ca pe traseu a mai fost o urcare care m-a rupt, am facut-o la pas printre vii, ma simteam putin ca in Toscana. M-am bucurat de super peisaj si am admirat viile, zeci de hectare.

Dupa calculele mele trebuia sa urmeze si o coborare la final, era o bucla prin care se revenea pe traseul initial de urcare… acum urma sa-l coboram, era dupa km10 si cam toti astia 5 ramasi au fost de coborare prin padure apoi soseaua.

La coborare am tras mai tare, iar pe ultimul km am mai si mers, am intrat in curtea cramei in aplauzele tuturor, mi-am tras bandana pe fata – m-am deghizat si eu…. FINISH!
Imediat in spatele meu si Radu, felicitari omule! Daca mai era putin cred ca ma pierdeai in spate. 😉

Punctele de hidratare/ alimentare, ceva deosebit. Am avut orice doream, apa izotonice si bineinteles vin, plus rontaieli si dulciuri. De vin nu m-am atins pe traseu, aveam provizii de la seara ce tocmai trecuse! 😉 Am degustat izotonice si apa si am apelat la 1gel in primii 5k.

La tura asta m-am dat cu #Felinele de la #s-karp, prima utiluzare si o experienta super placuta. Cred ca felinele mi-au usurat mult alergarea, sunt foarte usoare. Urmeaza sa le mai testez si revin cu impresii.

Partea FUN:

*** Cazarea este la cort, in curtea cramei. Zonele de campare sunt delimitate: sponsori, concurenti, voluntari… Exista dusuri si toalete ecologice iar personalul auxiliar care se ocupa de curatenie e tot timpul prin curte… E ca afara frate! 😉
Exista si zona de foodTruck-uri, nu-i mare varietate, dar ai ce sa mananci!

*** Medalia de finisher. E de fapt un pahar personalizat, m-am atasat de paharul asta mai mult decat de orice medalie obtinuta. 😉 Toata dupamiaza l-am folosit la degustari si am avut mare grija de el, nu l-am scapat din mana.

*** Am avut parte de vreo 5 ore in care am degustat toate vinurile produse la #corcova si povestile lor – multi oameni deosebiti care fac o treaba minunata la Corcova, care au pus localitatea asta mica din MH pe harta concursurilor de alergare si bicicleala.

*** Cursa de alergare e si ea speciala, participantii in marea lor majoritate se costumeaza in echipament fun. Anul asta am avut Flinstone, animale, draci, tot felul se personaje hazlii – asta e tematica evenimentului.

*** Concertul de dupa cursa asigurat de o trupa din Serbia – New Deal. Super tare, au bagat baietii pana la 3jumate dimineata fara incetare.

*** Turul cramei – a durat vreo juma de ora in care ghidul ne-a trecut prin toata istoria cramei si prin tot procesul de fabricatie. Impresionant, trailul de la Corcova m-a facut sa apreciez mai mult vinul (ma refer la asta din struguri). Munca oamenilor de acolo se vede in rezultate, au vinuri de colectie, vinuri premiate afara. Ani de asteptare si multe povesti pt o sticla de vin.

PS. @Radu ti-am ascultat sfatul, am luat (si) Pinotul 2013 la pachet.

Impresii de final!
Cred ca voi reveni aici, cel putin asa am promis, Corcova creaza dependenta.
Am intalnit persoane care vin de la prima editie, anul asta a fost a 6a.

Daca initial aveam impresia ca-s trasee de incepatori, ca eu o ard mai profi cu peste 21k, 😉 imi dau seama ca lucrurile-s bine gandite: tre’ sa gusti putina miscare dar si sa degusti putin vin, ca d’aia vii la Corcova.

Credit: foto

1 thought on “CORCOVA – alergare, degustare de vin si multa distractie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *