Iasi’n Trail 21k – peste asteptari de frumos! 15apr2018

Fă-mă faimos!

Fiind primul trail din viata mea de alergator amator am zis sa incep cu ceva lejer: dealuri, padurea Barnova, 21.8km, diferenta de nivel 600m. Cam astea erau datele tehnice ale Iasi’n Trail si le-am tratat putin superficial.

Primii 2 kilometri m-au rupt, urcare continua pe drum pietruit, praf… Apropape ca mi-au scos trailul din cap! :)) Mai mers, mai alergare am urcat pe platou si de-acolo a fost ceva mai lejer – drum forestier cu urcusuri si coborasuri, apoi o zona de coborare de cativa km la care am mai recuperat timpul pierdut la urcari.

Alimentare in jurul km 10 apoi iar urcare sustinuta, drum forestier si urcare prin padure – a fost rupere. Asteptam cu nerabdare zonele de coborare.. Au venit si ele dar au fost putine.

Alergare prin padure in mare parte cu aer curat si miros de leurda la fiecare pas. Si acum parca am in nas mirosul ala! 🙂

La cat urcasem ma asteptam ca astia ultimii 2-3 km fie in coborare… De unde.. 🙂 la iesirea din padure ma astepta un frumos deal inverzit de vreo 1.5 km de urcat.. Totul verde, animalele localnicilor la pasunat si un sir indian de sportivi care cu ultimile puteri incercau sa cucereasca si reduta asta.

Cu bateriile aproape consumate l-am luat usurel in piept in timp ce cautam puterea in ultimul baton energizant pe care-l aveam.

Ma gandeam la cum voi sta cu picioarele in iarba verde din curtea #Hamak – locul de finish, si cum voi bea o bere rece! 🙂

Dupa inca o trecere prin padure am intrat in sat, iar ultimii 500 m au fost de coborare…in sfarsit.. Asa ca am bagat tare :))

Mi-a placut mult si as vrea sa revin. Mi-au placut in primul rand oamenii – nu ai cum sa nu-i iubesti pe ieseni! Oameni pasionati de natura care au facut tot posibilul ca organizarea sa fie ireprosabila.
L-am cunoscut pe Liuta de pe 42kRosu. Te salut omule! 🙂 Ma bucur ca am schimbat cateva vorbe si imi pare rau ca nu am mai facut poza de final. Poate ne mai vedem! 🙂

Traseul ales a fost cu “de toate”, a fost mai mult decat alergare prin padure, a fost o experienta memorabila.

Iasi-ul m-a surprins din nou. 🙂

Sursa: foto

0 thoughts on “Iasi’n Trail 21k – peste asteptari de frumos! 15apr2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *