Maratonul nisipului – cum am alergat 21k la Mamaia la 1°Celsius – 25mar2018

Fă-mă faimos!

Primii 21 am ales sa fie pe nisip, 🙂 sau mai bine zis asa a fost sa fie! 🙂

Trebuia sa incep si eu sezonul 2018 in care mi-am propus sa bifez semimaratoane iar #maratonulnisipului mi s-a parut o provocare de neratat cu atat mai mult cu cat Robert fusese si anul trecut si m-a convins ca trebuie bifata cursa asta. El mergea pentru a doua oara, de data asta la maraton.

E primul semi la care particip si cred ca vor mai fi 5-6 anul asta – vedem cum ma tin picioarele! 🙂 – asta spuneam cand m-am inscris.

Acum la cateva zile distanta eveniment vad cursa acceptabila, lejera as putea spune, insa, la momentul respectiv m-au solicitat tare “nisipurile miscatoare” din ultimii 6km.
In kilometri astia am pendulat pe toata latimea plajei in cautarea unei suprafete de nisip tari care sa-mi usureze alergarea… Nicio sansa, pe oriunde incercam sa alerg parca ma afundam si mai tare in nisipul afanat de cei dinaintea mea! 🙂

Am incercat pe langa apa – erau cochilii de scoici si mai venea si cate un val riscand sa-mi intre apa in adidas… Pe mijlocul plajei era super afanat de pasii alergatorilor… Erau sanse ceva mai mari in partea de sus a plajei dar nici acolo pentru mult timp.

Daca la dus ( zic la dus pentru ca la 10.5km de la start se face intoarcerea) am pastrat viteza de “asfalt”, la intoarcere am oprit la fiecare punct de hidratare sa-mi refac suflul – a functionat strategia si am reusit sa termin in doua ore si putin. Pe asfalt my best era 2 ore – asa ca ma bucura rezultatul. 🙂

A fost momentul in care am luat contact cu primii oameni din “secta lui Rosu” cum imi place mie sa spun (si nu numai mie) grupului 42kRosu.

Pe viitor poate incerc si 42-ul pe nisip insa pana atunci astept cu nerabdare urmatoarele 2 curse din aprilie, tot semi la IASI’n Trail si Brasov Marathon! 🙂

Sursa: foto

0 thoughts on “Maratonul nisipului – cum am alergat 21k la Mamaia la 1°Celsius – 25mar2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *