Poveste de vacanta in Balcani – despre Budva, Dubrovnik si ceva alergare

Fă-mă faimos!

Acum ceva vreme, am auzit o vorba plecata de la Andrei (42kRosu): “iti dai seama ca te-a prins microbul alergarii daca la plecarea in vacanta constati ca mai mult de jumatate din bagaj e ocupat de….. …. Ghici ce? 🙂 echipament de alergare, normal!”

Ei bine, nu-i jumate! Am perechea de adidasi un sort, tricoul de la Allianz – ca respira mai bine, ochelarii si alte cateva accesorii aruncate in viteza in bagajul meu de vacanta.

E putin mai greu sa intelegi de ce alerg in vacanta, in cazul in care n-ai alergat in viata ta, insa, daca ai curajul sa incerci sa alergi constant o luna sigur imi vei da dreptate 100%. 🙂

In vacanta asta, de doua ori mi-am inceput dimineata cu alergare: am alergat in Dubrovnik si in Budva.

Sa-ti zic de ce-mi plac turele de alergare din vacanta:)

– dimineata in aproape 2 ore am explorat statiunea si m-am bucurat de peisaje. In doua ore incap lejer 15 – 17km, distanta pe care cu greu o faci la pas o zi intreaga. Partea frumoasa e ca dupa alergare ma simt plin de energie toata ziua.

– imi place sa vad cum orasul, comunitatea se trezeste la viata – oameni care merg la plaja cu noaptea-n cap, strazi aproape goale, magazine care atunci isi ridica obloanele la propriu.

– vad tot mai multe persoane care pun pe primul loc miscarea. De la 6 la 8 dimineata ne intersectam rutele, ii vad, le analizez echipamentul, statura si imi zic in sinea mea: “asta-i profesionist ca mine :))” – incaltamintea, ceasul iti pot spune multe despre un om chiar daca nu ai schimbat o vorba cu el ” sau “uite-o si pe grasuta asta, are ambitie”.

– prin toate locurile prin care am fost, am sesizat ca noi astia mai alergatori ne aratam respectul reciproc cand ne intalnim, adica ne salutam. De cele mai multe ori e prima si singura data cand ne vedem – asta-i doar un mic amanunt – dupa asta fiecare cu alergarea lui!

Sursa: foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *