Ciucas X3 – atunci cand crezi ca nu mai poti, mai poti putin!

Fă-mă faimos!

Intins pe iarba din curtea salii de sport din Cheia cu o bere Zaganu primita de la organizatori ma gandesc la cat de faina a fost experienta 21k la Ciucas X3. 😉

Totul s-a terminat cu bine si pot spune ca-s mandru de mine si mai ales de reusita. A fost o cursa la superlativ din toate punctele de vedere (organizare, traseu, oameni).

Dimineata rece cu 10 grade, dupa ora 8 incepe agitatia in jurul salii de sport, locul de ridicare al kit-urilor de concurs – lucrurile-s bine puse le punct iar treaba merge struna.

Incepem si noi sa ne strangem, ma refer la gasca 42krosu, unii cu maratonul, unii cu semi – treaba-i buna, oameni veseli, bucurosi de revedere.

Ciprian, de la nisip nu te-am mai vazut! :))

Discutam despre cursa si aflu ca la semi ar fi ceva mai solicitant din cauza urcarii mai sustinute pe o distanta mica – imi zic ca nu va fi mai grav ca la Brasov (cu treptele vietii ce duc spre Tampa)

START, lume multa – e super cunoscut X3-ul si toti alergatorii il vor bifat. Suntem ca oile si se inainteaza cu greu pana trecem linia de start 🙂

Primii 8km sunt de urcare, cam pe toata lungimea asta se urca in sir indian. Ai tendinta sa imiti comportamentul celui din fata ta, daca el alearga – alergi si tu, se opreste el nici tu n-ai alta varianta. Poteca e ingusta si sunt rare zonele in care poti depasi. Provocarea suprema incepe cam dupa km6 cand urcarea devine mai sustinuta si apar ceva zone cu stanca.

Se urca incet, la pas, aici aproape de creasta se deschide un peisaj super, oriunde ai privi vezi Ciucasul in toata splendoarea lui.

Chiar Frumos Ciucasul – e prima oara cand il urc. 🙂

La cabana Ciucas suntem asteptati cu o masa mare intinsa, ca la nunta, cu tot ce vrei pentru a-ti reface starea de bine. Las ciocolatele, fursecurile, strugurii si multe alte bunatati si iau cateva masline, o felie portocala si intru din nou in traseu.

Urmeaza coborarea, grava, solicitanta pe un nisip cu pietre si pe alocuri traverse de beton. Mie-mi plac coborarile dar asta nu e ce trebuie, incep sa simt o “mica jena” in adidas dar ii dau inainte! 🙂

Stiam ca dupa cabana traseul devine mai prietenos, ce-a fost greu trecuse. Au urmat 2-3 kilometri de coborare, apoi o urcare mica, urcari si coborari ce alternau. Traseul este prin padure si din cand in cand apare cate-un luminis – de drag alerg. 😉

Finish-ul e si el “pe coborare” dupa iesirea din padure mai e un km de asfalt, iti dai drumul la vale si te trezesti finisher!

Aaa, era sa uit 5 aspecte care m-au ajutat sa duc la capat cursa:

Radu – care a fost pana la cabana peacer-ul meu… Apoi l-am pierdut. Felicitari omule pentru determinare! 😉

Magneziul – care mi-a revigorat gambele putin obosite de la ultimul antrenament si am putut urca fara crampe sau alte neplaceri 🙂

Mesajele Nivea – foarte tari, motivationale, amplasate prin padure in ultima parte de traseu. Bune rau, pe mine m-au atins (cel din titlu e unul din ele)!

Incurajarile de la turistii ce urcau spre varf. Oameni faini, zambitori, unii cu parul alb – ii vezi cum se opresc si aplauda, citesti bucurie in ochii lor iar cuvintele de incurajare iti ajung la inima. Probabil si noi reprezentam o sursa de energie pentru ei in drumul spre cabana Ciucas! 😉

Energia voluntarilor de la punctele de alimentare si de pe traseu. Ati facut o treaba grozava, felicitari! 😉

Toate lucrurile astea adunate ma fac sa-mi doresc sa revin si la anul pe Ciucas! 😉

Sursa: foto

2 thoughts on “Ciucas X3 – atunci cand crezi ca nu mai poti, mai poti putin!

  1. Sunt sigur ca anul asta va fi cel puțin la fel de fain! Succes Daniel, sa iasă o cursa cu ti-o dorești! 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *