Corcova Trail Race – distracție și vin bun in doua zile de festival & fun

Fă-mă faimos!

Sunt pentru a doua oară în curtea Cramei de la Corcova. E ca o excursie la țară la bunici, cunosc toate aleile din curtea Cramei, din vedere recunosc o parte din oamenii locului care se implica în realizarea evenimentului, știu zonele de campare și plus multe alte ponturi de supraviețuire în camping!

Am ajuns pe la prânz atunci când soarele încălzea bine de tot gazonul din curtea Cramei. Asta e, mi-am zis! Montez cortul și apoi mă apuc de relaxare, abia aștept să mă răcoresc cu o bere rece.

Exact așa s-a și întâmplat, după vreo oră de pus la punct “camera de dormit” am început relaxarea.

Încet, încet, gazonul din zona de campare se umple de corturi, începem să ne strângem și mă bucur când recunosc fețe cunoscute de anul trecut prin mulțime! 😁 Sunt oameni din toată țara veniți aici pentru sport și mai ales pentru distracție și vin de calitate.

E un mix pe care-l înțelegi abia după ce participi la o primă ediție de Corcova. Dacă până atunci crezi că nu se poate să alergi și să bei vin la punctele de alimentare, îți zic eu.. Se poate și e tare fain! 🙃 Cei 16 km de alergare sunt suficienți pentru a îmbina perfect cele două elemente de distracție: sportul și Corcovin-ul.

Am fost din nou în zona de campare Allianz Tiriac, oamenii care au susținut evenimentul și ne-au asigurat cu polița pentru accidente.

Spre seară am ridicat și kitul de participare, kit generos și îngreunat și anul ăsta de doua sticle de vin: Jirov și Corcova, nume asociate cu probele de alergare. 😁 Tot între timp am redescoperit punctul de livrare vin din interiorul cramei… Vin rece și bun tare care ne-a asistat la degustarea de brânzeturi până târziu în noapte.

Știam de anul trecut cât de greu mi-a fost pe traseul Jirov așa că anul ăsta am pregatit o noua strategie care să-mi asigure succesul pe traseu. Trebuia să mă hidratez mai bine (a se înțelege apă multă întrucât vin a fost din belșug) și să încerc să dorm puțin mai mult față de anul trecut.

Planul pentru a doua zi era să alerg cu chef și să nu ratez niciun winepoint, îi promisesem lui Bogdan că-i fac o vizită la stand! 🤭

Noaptea a fost din nou scurtă iar dimineața mă găsește puțin în criza de timp, trebuia să mănânc două banane, să beau un iso, mai aveam și desert cu ciocolata Milka :)))) plus un gel pe care l-am luat pe traseu. Cam multe de băgat în juma’ de ora, dar au încăput toate! 😉

Dacă privești linia de start ești fascinat de personajele prezente. Vezi toate animalele de pe pământ, personaje de poveste, multe uniforme haioase. Am respectat și eu tema concursului de a alerga echipat funny și am avut un tricou cu un “țărănuș cu medalie” (mă rog… Un tânăr voinic in costum popular ce poarta cu mândrie medalia) care-mi semăna perfect!

Sub privirile localnicilor care au ieșit la porți să vadă “circul” luam startul și preț de un kilometru ne înghesuim pe strada ce traversează comuna. Sper să se întâmple ceva și iso ăla băut înainte de start să ajungă în picioare, acum le simt grele și urmează urcarea. Traversez rapid o zonă nisipoasă pe malul unui pârâiaș apoi urcarea prin pădure. Bine că e umbră! Îmi simt tricoul ud pe spate, nu-i special de alergare, chipiul îl țin mai mult în mana, mi-e cald tare cu el. 🤯

Alerg și respir zgomotos, îmi aduc aminte de Retezat cum depășeam pe urcare. Pot forța dar e greu, așa că o las lejer. Mă gândesc la primul punct de hidratare și la primul pahar de vin care va intra ca-n nisip! 🙂

Kilometrul 4.7 și după o coborâre bruscă apare 😁. Iau paharul și privesc la ceilalți participanți unii trec în viteza, alții sunt de-mei, merg pe Corcovin in cursa asta! Mi-am propus să nu mă grabesc, n-am de realizat personal best.

Reiau alergarea, încă nu sunt 100% dar îmi fac un obiectiv de ai ajunge pe cei care m-au depășit cât am stat la vin. Traseul e superb, viile sunt că mici oaze înconjurate de pădure iar poteca șerpuiește lin printre ele.

E mult verde și mult aer curat în jur, strugurii încă nu sunt copți. Urcările și coborârile alternează lin și până la al doilea punct de hidratare depășesc pe mulți dintre cei care au trecut în fața mea cât m-am hidratat.

La #winepoint2 e zarvă mare, zgomotul se auzea de peste dealuri. Practic eu aici îmi doream sa ajung, aici era Bogdan – omul cu vinul.

Am zăbovit vreo 3 pahare de #corcovin și m-a bucurat să văd că suntem multi alergători pasionați de vin bun. Standul e bine dotat, vinul e rece iar oamenii de acolo au energie bună… Nu prea îmi venea să plec de acolo. După ceva vreme am “băgat” gelul, un ultim pahar cu apă și i-am dat viteză cu un singur gând in cap: să încerc să depașesc pe cei ce au trecut timp de zece minute pe lângă mine. 😆😆 Mă amuz și eu de plan și zic că merită încercat. Parcă mi-e și ceva mai bine și sunt aproape de 100%… Sunt iar printre culturile de vița de vie iar traseul urcă și coboară ușor, alerg tot timpul și îmi fixez de la distanță “țintele”, mă apropii în viteza și depășesc.

Traseul face o buclă și mă trezesc brusc în fața primului winepoint! 😁🏃 Norocul îmi surâde și de data asta! Au și aici vin rece! E și voioșie, așa că mai zăbovesc putin, cam doua pahare de roze! Știu urmează o urcare serioasă pe care anul trecut am urcat-o aproape în patru labe. Anul asta m-am dus pregătit și am alergat-o pe alocuri.

Până la finish mai am vreo 5km, las viile în dreapta și cotesc brusc pe cărarea care intră în pădure. Simt că sunt încărcat de energie 100%, e coborâre și îmi dau drumul la vale în cea mai mare viteza a mea! Adidașii stau exact unde îi pun, am brațele întinse pentru echilibru, zici că zbor, depășesc tot ce întâlnescsi sunt vreo 20 de persoane… I-am numărat de curiozitate 😉. Fiecare depășire îmi dă energie și reușesc să mă surprind pe mine de performanță.

O fi vinul, o fi gelul energizant, o fi determinarea de a încerca un PB pe ultima suta de metri, nici nu mai contează! Aproape că am ajuns la zona de asfalt și de aici mai am maxim 2km. I-am dat frumos, și am mai depășit cu ultimile puteri un grup de 5🏃🏃🏃🏃🏃.

Covorul roșu, finish… Pășesc mândru de reușită spre paharul oferit pe post de medalie. Mi-a ieșit și cursa asta. PAHARUL oferit e magic, are întrebuințări multiple și îți poate tine companie ore bune cat durează degustarea de vinuri. Așa că, 👀 pe🍷 sa fie plin!

Odată cu lăsarea serii responsabili cu distracția au fost cei de la Medicine Band, tot din Serbia că și artiștii de anul trecut.

Sunt multe tentații pentru anul viitor și, cu toate astea, ceva mă face să bifez o noua Corvovă weekendul ăla din 2020 care inca nu s-au anunțat! Și aici sunt mulți oameni faini care dau culoare evenimentului, trebuie doar să ai răbdarea sau curajul să-i întâlnești, să discuți cu ei! 🙂🏃🚲

Multe din fotografii sunt realizate de oameni pasionați de la #fisheye și alese cu atenție de către mine de pe pagina Corcova trail race.

Organizarea a fost mai buna că anul trecut, părere strict personala! 🙂 Vin rece, sarmale bune rauuu, muzica live in ambele seri de festival, piscina, dusuri și toalete suplimentate, puncte de hidratare cu de toate și tur de crama prin care am înteles puțin din povestea vinului de pe aceste meleaguri.

PS. Dacă-ți place ce scriu sau ai alte sugestii le poți scrie într-un comentariu! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *